Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...

Velkommen, vi er Glamsbjerg Maskincenter. Din professionelle partner af små og store maskiner.

Nyheder

Behov for ”Grønne maskiner” er kommet for at blive

Krav om at store maskiner & arbejdsmaskiner generelt er ”grønne maskiner” er her – og det er kommet for at blive.
I miljøzonerne skal tunge dieselkøretøjer overholde særlige krav til partikeludslip allerede nu.

Især arbejdsmaskiner som gummihjulslæssere, gravemaskiner og fejemaskiner står nemlig en hel del CO2-udledning hos f.eks. kommuner. Derfor vil mange kommuner gøre en indsats netop i dette felt, og dermed indhente et stort bidrag til den ønskede grønne omstilling.

København arbejder målrettet på, at bliver verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Netop Københavns kommune er derfor et godt eksempel herpå, hvor de som nogle af første, sammen med Oslo har opstillet et fælles indkøb af klimavenlige arbejdsmaskiner.

Københavns kommunen er ligeledes allerede ved at indføre klimakravene om grønt brændstof til sine egne byggerier, og det giver god mening at udvide kravet til private, mener Henrik Friis, der er branchedirektør i byggeriets organisation, Dansk Byggeri.

Gode råd og vejledning

Glamsbjerg maskincenter (GMC) har specialiseret sig i at rådgive og sælge maskiner til dig og din virksomhed som har et behov og ønske om at forbedre dit CO2-aftryk.

Er du underleverandør har du dermed mulighed for at bidrage positivt til dine kunders CO2-aftryk, hvilket i vore tid er en væsentlig valgkriterium, når der skal kæbes ind – uanset om det er produkter eller serviceydelser. Har du egne maskiner hjælper vi hos GMC gerne med at finde de helt rigtige maskiner med den rigtige ydeevne og som samtidig bidrager positivt til det grønne regnskab, CSR og grøn profil.

Disse krav til reduktion af CO2-udslip kan følges hele vejen op af forsyningskæden, hvorfor vi som forhandler og rådgivende organ også har valgt at specialisere os og have et særligt fokus på netop dette område siger salgschef hos GMC Kristian Jørgensen. Han fortætter; udover en lav emissionsudledning bidrager grønne maskiner også positivt til støjforurening og støjgener generelt, da disse maskiner larmer betydeligt mindre end traditionelle diseldrevne maskiner.

Hvad er ”grønne maskiner? Det vi her kalder ”Grønne maskiner” er emissionsfrie og lavudledende maskiner, hvilket f.eks. er eldrevne maskiner eller optimeret til at yde mere for mindre.

Fakta om forurening fra store maskiner i Danmark

I de sidste årtier har vi alle oplevet et skift i fokus fra køretøjsemissioner vedrørende vejgående trafik, over til den ikke vejgående trafik, som på nuværende ikke er underlagt nær så skrappe emissionskrav.

Luftforurening fra danske og udenlandske kilder bidrager samlet til omkring 3.400 for tidlige dødsfald om året i Danmark, samt andre helbredseffekter, svarende til en samfundsøkonomisk omkostning på omkring 30 mia. kr. årligt (kilde: DCE-rapport).

Ydermere vurderede DCE i 2013, at dansk ”non-road mobile” maskiner have en emissionsbidrag på ca. 6% af de samlede danske NOX udledninger.


Kilde: https://www.dmu.dk/Pub/SR65.pdf

Entreprenørområdet forbruger knap 3 % af Danmarks samlede forbrug af fossilt brændstof, eller ca. 125 mio. liter pr. år. Området står for en større andel af NOX-, partikel- og CO2-udledning i forhold til forbruget. Der er ellers stort potentiale for besparelser i drivhusgasser, som eksempel har Københavns Kommune beregnet, at alene de store maskiner på dens byggepladser hvert år udleder det, der svarer til 80.000 tons CO2.

Bidrage positivt til den grønne profil

Det er derfor stigende interesse for samarbejdspartnere som i højere grad anvender maskiner, som bidrager positivt til nedsættelse af udledning af emissioner, uanset om der er tale om industrien, byggeriet, skovbruget eller havemaskiner.

Det er her vi kan hjælpe vores samarbejdspartnere med at vælge de rigtige maskiner og værktøjer, som netop understøtter den grønne profil. Når virksomheder og kommuner sætter sig mål om nedsættelse af CO2 udledning eller andre CSR-tiltag, vil vi hos GMC gerne kunne hjælpe med gode råd og vejledning samt valg af den helt rigtig grønne maskine.  I den forbindelse står salgschef Kristian Jørgensen klar til at hjælpe dig videre. Start rejsen med at tage kontakt og få en faglig snak om dine ønsker og udfordringer.

Sticky
Mar 15, 2021

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Glamsbjerg Maskincenter

  Hos Glamsbjerg Maskincenter (GMC) har vi stor ekspertise inden for have- og parkmaskiner, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner. Nye som brugte. Vi sælger, reparer og servicer nogle af markedets mest kendte mærker både fra egen butik og værksted i Glamsbjerg på Fyn, men så sandelig også i marken hos vores kunder. Skulle du få brug for os uden for normal åbningstid, kan du altid fange os på vores døgntelefon. Vi er her for dig.

  Vi sætter stor ære i at lave gode løsninger. Ingen lapperier, kun god kvalitet, og til fornuftige priser.

 • KONTAKT GMC

  Adresse

   Toftegårdsvej 2, 5620 Glamsbjerg

  Åbningstider - Butik

   Man - Fre: 07:30 - 16:30
       Lør 09:00 - 12:00
       Søn Lukket

  Åbningstider - Værksted

   Man - Tors: 07:30 -15:45
       Fre: 07:30 - 15:15
       Lør: Lukket
       Søn: Lukket

  Telefon
  E-mail
 • GÅ ALDRIG GLIB AF NOGET!

  Få tilsendt de allerbedste nyheder og hotteste tilbud så snart de udkommer.