Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...

Velkommen, vi er Glamsbjerg Maskincenter. Din professionelle partner af små og store maskiner.

Nyheder

Del 1: ISO-standard til landbrugsmaskiner kan være vejen frem mod en bedre grøn omstilling

Traktorer og maskiner til land- og skovbrug er et vigtigt marked med mere end 450 forskellige typer maskiner, der fremstilles på verdensplan, herunder landbrugs- og skovbrugstraktorer, jordbearbejdningsmaskiner og maskiner til såning, afgrødepleje og høst.

Små og mellemstore virksomheder udgør størstedelen af de virksomheder, der udgør sektoren, og de har brug for værktøjer til at styre og designe landbrugsmaskiner på en mere bæredygtig måde. En nyligt offentliggjort ISO-standard om bæredygtighedsprincipper for traktorer og maskiner til landbrug og skovbrug vil hjælpe konstruktører og producenter af sådanne maskiner med at integrere bæredygtighedsprincipper, praksis og overvejelser i deres organisationer og processer.

ISO 17989-1:2015, Traktorer og maskiner til landbrug og skovbrug – Bæredygtighed – Del 1: Principper, giver producenterne den vejledning, de har brug for til at overveje de bæredygtighedsaspekter, der er relevante for deres organisation og produkternes livscyklus. Standarden gælder specifikt for udstyr, der anvendes til produktion af fødevarer, fibre, brændstof og tømmer til mennesker og husdyr.

Bæredygtigt design- og produktudviklingsfase

Et produkts udformning og dets anvendelse i løbet af dets levetid kan have en betydelig indvirkning på kvaliteten og bæredygtigheden af det miljø, som det fungerer i. Det er vigtigt at tage skridt til at reducere et produkts påvirkninger i design- og udviklingsfasen for at sikre et bæredygtigt miljø. I den forstand kan design med henblik på bæredygtighed ses som en proces (dvs. en række overvejelser, der integreres i et produkts design og udvikling) for at bidrage til at reducere produktets negative virkninger og forbedre dets ydeevne.

Denne del af ISO 17989 er den første af en række standarder, der specificerer principper for bæredygtighed og anbefaler, at man ser på “bæredygtighed” som en ledelsesopgave, der skal overlades til producenten. Der er planlagt andre dele, som skal omhandle specifikke produktfamilier og specificere tilgange til bæredygtighed i forbindelse med design og brug af produkter/maskiner. Sådanne standarder kan give købere af maskiner mulighed for at foretage en rimelig sammenligning af konkurrerende produkters virkninger.

Hvad er bæredygtighed i landbrugsmaskinindustrien?

Princippet om bæredygtighed skal konkretiseres for at afspejle de særlige forhold i landbrugsmaskinindustrien og for at kunne anvendes. Standarden indeholder retningslinjer for dens anvendelse og anbefaler syv trin, herunder

 • Fastlæggelse af interessentgrupper og fastlæggelse af deres krav
 • Tilpasning af virksomhedens politik
 • Fastlæggelse af præstationsegenskaber, indikatorer og foranstaltninger, der afspejler disse interesser
 • Optimering af præstationsegenskaberne gennem en løbende forbedringsproces
 • Rapportering til interessenterne om de opnåede fremskridt
 • Vurdering og tilpasning af mål og foranstaltninger

Denne serie af standarder er udviklet af den tekniske komité ISO/TC 23, Traktorer og maskiner til landbrug og skovbrug, under ledelse af AFNOR, ISO-medlem for Frankrig. Den omhandler grænsefladen mellem traktorer og redskaber og er opbygget som et åbent system, der sikrer, at udstyr kan udskiftes på verdensplan, samtidig med at det er kompatibelt med eksisterende systemer. Selv om traktorer og maskiner leveres af forskellige producenter, sikrer ISO/TC 23-standarderne, at maskinkombinationen fungerer, så landmændene kan købe deres udstyr ud fra et valg snarere end ud fra kompatibilitetsbegrænsninger for at opfylde deres specifikke behov. Desuden sikrer ISO/TC 23-standarderne operatørens sikkerhed og bidrager til miljøbeskyttelse og trafiksikkerhed.

 

Sticky
Feb 26, 2022

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Glamsbjerg Maskincenter

  Hos Glamsbjerg Maskincenter (GMC) har vi stor ekspertise inden for have- og parkmaskiner, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner. Nye som brugte. Vi sælger, reparer og servicer nogle af markedets mest kendte mærker både fra egen butik og værksted i Glamsbjerg på Fyn, men så sandelig også i marken hos vores kunder. Skulle du få brug for os uden for normal åbningstid, kan du altid fange os på vores døgntelefon. Vi er her for dig.

  Vi sætter stor ære i at lave gode løsninger. Ingen lapperier, kun god kvalitet, og til fornuftige priser.

 • KONTAKT GMC

  Adresse

   Toftegårdsvej 2, 5620 Glamsbjerg

  Åbningstider - Butik

   Man - Fre: 07:30 - 16:30
       Lør 09:00 - 12:00
       Søn Lukket

  Åbningstider - Værksted

   Man - Tors: 07:30 -15:45
       Fre: 07:30 - 15:15
       Lør: Lukket
       Søn: Lukket

  Telefon
  E-mail
 • GÅ ALDRIG GLIB AF NOGET!

  Få tilsendt de allerbedste nyheder og hotteste tilbud så snart de udkommer.