Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...

Velkommen, vi er Glamsbjerg Maskincenter. Din professionelle partner af små og store maskiner.

Nyheder

Stikket er sat i raketten! Schäffers fuldt elektriske 23e minilæsser


Mens landbruget leder efter alternative energiløsninger, vil elektrisk drevne maskiner uundgåeligt blive mere almindelige i fremtiden. Og sidste år var LAMMA-udstillingen scenen for lanceringen af Schaffers fuldt elektriske 23e minilæsser i Storbritannien. Nu kan du også få den herhjemme.
Bygget på chassiset af fabrikantens 2345-model, er hjulene stort set de samme, men det, der skiller sig ud, er indholdet under hjelmen. 23e er en maskine af en størrelse, der enten vil blive brugt i et par timer i begyndelsen og slutningen af dagen til at skrabe og flytte foder og lignende på mælkebedrifter eller bruges fladt ud hele dagen i et par dage om måneden, for eksempel til rengøring af stalde på svin- og fjerkræsbedrifter.
Det er også sandsynligt, at den vil blive brugt på bedrifter med mange lukkede rum, hvor støj og emissioner kunne være et problem, for eksempel i drivhuse, afgrødelagre eller husdyrbygninger.
Virksomheden siger, at læsseren er 90 procent energieffektiv sammenlignet med en diesel-læsser, som kun er 30 procent effektiv og taber effektivitet i forbrændingsprocessen på grund af varmetab og støjtab samt mekanisk tab gennem drivlinjen.

BESPARELSER

Selvom den koster mere end dens diesel-modstykke – ca. 7.200 pund mere for én batteri (sådan ca, 70.000,- kroner) – så siger producenten, at den elektriske maskine vil tilbyde besparelser på grund af billigere brændstof, lavere vedligeholdelsesomkostninger og næsten ingen energitab ved drift, da den ikke går i tomgang. Men da driftstid og ydeevne er afgørende for en maskines succes på gården, og da den anvendte teknologi er relativt ny til denne type maskiner, ønskede vi at opleve praktikaliteterne af den fuldt elektriske enhed i en række opgaver.

BATTERIER OG OPLADNING

Under hjelmen har dieselmotoren måttet vige pladsen til fordel for lithium-ion batteripakker, hver med en lagringskapacitet på 6,7 kWh. Ifølge producenten var den ved lanceringen af læsseren den første til at tilbyde denne særlige batteriteknologi i en læsser, da andre producenter tidligere kun havde tilbudt bly-syre-pakker. Fordelene ved Li-ion-batterier er hurtigere opladningscyklusser, højere belastningskapacitet og længere levetid, siger producenten.
23e tilbyder muligheden for en enkelt eller dobbelt strømforsyning, hvoraf den sidstnævnte vejer omkring 100 kg. Vores testkørsel af maskinen viste, at den ene batteripakke varede ca. 3-4 timer afhængigt af arbejdsbelastningen, hvorefter den skulle oplades i ca. 6 timer for at blive fuldt opladet igen. Opladning kan ske ved en standard stikkontakt, men for at få en hurtigere opladning kan der tilkøbes en hurtiglader. Producenten siger, at batterierne har en forventet levetid på ca. 8-10 år og kan genanvendes efter endt levetid.

BRUGERVENLIGHED

Under vores testkørsel var det klart, at Schaffers elektriske minilæsser er en brugervenlig maskine. Den elektriske motor giver en støjsvag og vibrationsfri kørsel, og det elektroniske styresystem gør det nemt at justere hastigheden og betjene maskinens funktioner. Læsseren er også meget manøvredygtig og let at styre, hvilket gør den ideel til trange arbejdsområder.

KONKLUSION

Schaffers fuldt elektriske 23e minilæsser er en spændende nyhed på markedet for landbrugsmaskiner, der viser potentiale for at reducere emissioner og øge energieffektiviteten. Selvom det stadig er for tidligt at sige, om den elektriske teknologi vil blive den fremtidige standard for landbrugsmaskiner, er det klart, at elektrificeringen af landbruget vil være en vigtig faktor i kampen mod klimaforandringer og bæredygtighed.

Sticky
May 05, 2023

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Glamsbjerg Maskincenter

  Hos Glamsbjerg Maskincenter (GMC) har vi stor ekspertise inden for have- og parkmaskiner, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner. Nye som brugte. Vi sælger, reparer og servicer nogle af markedets mest kendte mærker både fra egen butik og værksted i Glamsbjerg på Fyn, men så sandelig også i marken hos vores kunder. Skulle du få brug for os uden for normal åbningstid, kan du altid fange os på vores døgntelefon. Vi er her for dig.

  Vi sætter stor ære i at lave gode løsninger. Ingen lapperier, kun god kvalitet, og til fornuftige priser.

 • KONTAKT GMC

  Adresse

   Toftegårdsvej 2, 5620 Glamsbjerg

  Åbningstider - Butik

   Man - Fre: 07:30 - 16:30
       Lør 09:00 - 12:00
       Søn Lukket

  Åbningstider - Værksted

   Man - Tors: 07:30 -15:45
       Fre: 07:30 - 15:15
       Lør: Lukket
       Søn: Lukket

  Telefon
  E-mail
 • GÅ ALDRIG GLIB AF NOGET!

  Få tilsendt de allerbedste nyheder og hotteste tilbud så snart de udkommer.