Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...

Velkommen, vi er Glamsbjerg Maskincenter. Din professionelle partner af små og store maskiner.

Nyheder

Hvornår skal du begynde at slå din græsplæne om foråret?


Husk disse ting, inden du slår græsplænen for første gang i foråret.

Hvis du allerede har tunet dit græseudstyr eller er på markedet efter en ny plæneklipper, er du sikkert ivrig efter at komme ud og begynde at pleje din have. Men før du gør det, er det godt at vide, hvornår det rigtige tidspunkt er at begynde at slå græsplænen om foråret. Det er ikke så enkelt som “når græsset begynder at vokse”.

Hvornår kan du begynde at slå din græsplæne?

Svaret afhænger af din region i landet og din græsplænetype, men den generelle indikator vil være, hvor højt dit græs er. De fleste græsklipningshøjder ligger mellem to og tre tommer, ifølge Penningtons komplette liste. Der er dog undtagelser. Bare fordi græsset ser lidt langt ud, betyder det ikke, at det er tid til at fyre op under plæneklipperen.

Vent, til det er varmt nok til at slå regelmæssigt. Hvis temperaturen forventes at falde til under 4 grader, er du sandsynligvis ikke klar til at begynde at slå græs igen.

Den ideelle højde til at slå græs?

Det afhænger af den type græsplæne, du har, hvilken højde der er bedst til at slå græs. Typisk bør du holde græsset ca. 5 cm langt, og ved sæsonens sidste græsslåning skal det holdes på mellem 6 og 4 cm.

Hvis græsset slås for kort før sæsonens slutning, kan det skade jorden og selve plæneklipperen. Kort græs er heller ikke så godt til at blokere for solen, hvilket kan udtørre jorden og skabe “døde pletter”.

De bedste vejrforhold til græsslåning

Det er generelt ikke en god idé at slå vådt græs efter regn, så slå græsset, når det er solrigt, eller jorden er tør. Det er ikke så godt at slå vådt græs af flere grunde. Hvis der efterlades klumper af vådt afklippet materiale, kan det kvæle græsset nedenunder. Vådt græs kan tilstoppe plæneklipperen, så den bliver overophedet, og klæber til plæneklipperens underside, som er vanskelig at rengøre. Og uanset hvor meget trækkraft du tror, dine sko har, kan du let glide på vådt græs.

Så lad være med at slå græs først om morgenen, hvis græsset er fugtigt af dug. Vent, til plænen er tørret ud. Tidlig aften er det optimale klippetidspunkt, da det giver græsset mest skygge til at helbrede.

Hvad sker der, hvis det bliver koldt eller sner igen?

Forårsvejret kan være lunefuldt. Det er svært at forudsige, hvornår det kolde vejr faktisk er overstået. Temperaturerne bør konstant være over 6-7 grader, før du giver dig i kast med at slå græs første gang i foråret. Du må dog ikke slå græs igen, hvis temperaturen falder, og der er frost. Slåning af frossent eller frossent græs kan beskadige din græsplæne og muligvis dræbe den.

Hvornår skal du gøde og vande din græsplæne?

Hvis du gøder to gange om året, skal du om foråret give plænegødning lige akkurat nok til at gøre græsset grønt. En tredje anvendelse kan tilføjes midt til sidst på foråret, kombineret med dit forebyggende middel mod krabbegræsset græs. Hvis du gøder én gang om året, er det bedste tidspunkt ofte primo september.

Det er vigtigt at vande din græsplæne korrekt for at sikre et grønt og frodigt udseende og følelse. Hvor meget vand du bør bruge, og hvor ofte du skal vande din græsplæne, afhænger af jordens fugtighed, området generelt, græstypen og andre faktorer. Generelt bør græs vandes tidligt om morgenen. Hvis du vander på de varmeste tidspunkter af dagen, kan for meget vand fordampe, hvilket begrænser hydreringen. Omvendt så har vanding om natten den negative effekt at det fremmer væksten af skadelige svampe.

Kontakt os i butikken og hør mere om de mange muligheder vi har på lager. Vi hjælper dig godt videre uanset hvilket behov du og din have har.

Sticky
Mar 23, 2022

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Glamsbjerg Maskincenter

  Hos Glamsbjerg Maskincenter (GMC) har vi stor ekspertise inden for have- og parkmaskiner, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner. Nye som brugte. Vi sælger, reparer og servicer nogle af markedets mest kendte mærker både fra egen butik og værksted i Glamsbjerg på Fyn, men så sandelig også i marken hos vores kunder. Skulle du få brug for os uden for normal åbningstid, kan du altid fange os på vores døgntelefon. Vi er her for dig.

  Vi sætter stor ære i at lave gode løsninger. Ingen lapperier, kun god kvalitet, og til fornuftige priser.

 • KONTAKT GMC

  Adresse

   Toftegårdsvej 2, 5620 Glamsbjerg

  Åbningstider - Butik

   Man - Fre: 07:30 - 16:30
       Lør 09:00 - 12:00
       Søn Lukket

  Åbningstider - Værksted

   Man - Tors: 07:30 -15:45
       Fre: 07:30 - 15:15
       Lør: Lukket
       Søn: Lukket

  Telefon
  E-mail
 • GÅ ALDRIG GLIB AF NOGET!

  Få tilsendt de allerbedste nyheder og hotteste tilbud så snart de udkommer.