Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...Side data indlæses ...

Velkommen, vi er Glamsbjerg Maskincenter. Din professionelle partner af små og store maskiner.

Nyheder

Elektrisk transformation: New Holland gør sit krav gældende inden for batteridrevne traktorer

New Holland har købt sig ind i den amerikanske producent af elektriske traktorer “Monarch Holdings”.
New Holland udtalte i et nyligt interview, at virksomheden forfølger alle forskningsmuligheder, når det gælder alternative energikilder til sine maskiner. De metan-drevne traktorer, som New Holland tidligere har varslet, er blot et af udviklingsområderne, og andre er på vej. Dette blev bekræftet for nylig, da virksomheden annoncerede yderligere samarbejder med virksomheder, der udvikler eldrevne traktorer og redskaber.

Spændende samarbejde om udvikling el-traktorer

I det første samarbejde får New Holland en minoritetsandel i Monarch Tractors i Californien, mens det andet er et fælles udviklingsprogram med Nobili. SPA i Italien. Begge dele peger på, hvor CNH mener, at fremtiden kan ligge, og indikerer et stort skift væk fra den dominerende stilling, som dieselkraft og PTO’er indtager.

Monarch Tractors blev dannet i 2019 med det udtrykkelige formål at skabe en traktor, der er designet fra bunden til at være batteridrevet og så vidt muligt autonom. Indtil nu har de fleste forsøg på at bygge sådanne maskiner fra de store producenters side været konverteringer af eksisterende modeller ved hjælp af komponenter fra hylden.

Tilgængelig i USA og forhåbendligt snart på vej til Europa

Monarchs første model er på omkring 70 hk og vil være tilgængelig fra dette efterår i USA med en startpris på omkring 50.000 USD (42.500 EUR). Traktoren fungerer både med eksisterende redskaber og det, som virksomheden kalder “den næste generation af intelligente redskaber”.

Ud over at være batteridrevet er der forskellige sensorer og kameraer monteret rundt om traktoren. Disse er i stand til at levere “kritiske data, der kan bruges til justeringer af redskaber i realtid samt langsigtede udbytteberegninger, aktuelle vækststadier og andre plante-/afgrødesundhedsmålinger”, oplyser virksomheden.

Sprøjter og “mulchere”

I mellemtiden kigger New Holland tættere på hjemmet ikke kun på eldrevne traktorer, men også på redskaber. Nobili SPA er producenter af sprøjter og mulchere, der hovedsagelig leverer til vin- og andre frugtavlere.

Det er ikke nogen ny idé at drive redskaber fra en generator monteret på traktoren, men producenterne har været bekymrede over landbrugernes modstand mod at have højspændingsledninger i stedet for de velkendte særtræk ved drivaksler og hydraulik.

På trods af dette er der ifølge virksomheden vigtige fordele i forhold til mekanisk drevne redskaber. Disse omfatter færre bevægelige dele og brændstofbesparelser på over 30 % i marken med de sprøjte- og mulchermodeller, der indtil videre er bygget og testet.

Sticky
Feb 23, 2022

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Glamsbjerg Maskincenter

  Hos Glamsbjerg Maskincenter (GMC) har vi stor ekspertise inden for have- og parkmaskiner, entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner. Nye som brugte. Vi sælger, reparer og servicer nogle af markedets mest kendte mærker både fra egen butik og værksted i Glamsbjerg på Fyn, men så sandelig også i marken hos vores kunder. Skulle du få brug for os uden for normal åbningstid, kan du altid fange os på vores døgntelefon. Vi er her for dig.

  Vi sætter stor ære i at lave gode løsninger. Ingen lapperier, kun god kvalitet, og til fornuftige priser.

 • KONTAKT GMC

  Adresse

   Toftegårdsvej 2, 5620 Glamsbjerg

  Åbningstider - Butik

   Man - Fre: 07:30 - 16:30
       Lør 09:00 - 12:00
       Søn Lukket

  Åbningstider - Værksted

   Man - Tors: 07:30 -15:45
       Fre: 07:30 - 15:15
       Lør: Lukket
       Søn: Lukket

  Telefon
  E-mail
 • GÅ ALDRIG GLIB AF NOGET!

  Få tilsendt de allerbedste nyheder og hotteste tilbud så snart de udkommer.